Noua versiune de Chatroulette.com este destul de restrictiva si baneaza useri din diferite motive, fara sa ofere multe explicatii.

Nu sunt anunturi oficiale care sa explice procesul de banare, dar conditiile de utilizare a Chatroulette specifica clar ca accesul la acest serviciu poate fi restrictionat oricand fara un anunt prealabil: 

Chatroulette reserves the right, at its sole discretion, immediately and without notice, to suspend or terminate your access to the Web site, Content, or Services or any part thereof for any reason, including without limitation any breach by you of these Terms. You agree that Chatroulette shall not be liable to you or any third party for any such suspension or termination. 

Motivul de ingrijorare este ca, din cate se pare, Chatroulette stocheaza o imagine a utilizatorului si adresa IP corespondenta. Avand aceste informatii utilizatorii care raporteaza (folosind butonul “Complain”) primesc un ban temporar.

 

Ce inseamna “temporar“? Restricitia de a accesa site-ul poate fi de minute sau ore, oricum putand varia foarte mult. Acest lucru este posibil datorita faptului ca verificarea este facuta manual de catre un moderator care are acces la logurile asociate (imagini,adresa ip,locatie,etc.). Utilizatorii care incalca termenii de utilizare pot sa primeasca ban permanent. 

Cum se poate debloca Chatroulette

Solutia pentru a accesa Chatroulette este de a va schimba adresa IP. Acest lucru este recomandat si pentru a va proteja intimitatea cat timp sunteti conectat.

Exista multe solutii de schimbare/ascundere ip, dar cea mai buna este o reprezinta utilizarea unui serviciu VPN. Un VPN ofera un tunel criptat si sigur intre tine si compania care furnizeaza VPN si care ascunde IP real.

Se pot alege intre servicii gratuite, solutii VPN ca HotspotShield sau ExpatShield si servicii VPN platite care furnizeaza servicii de calitate in diferite locatii, cu latime mare de banda si viteza mare. Dupa ce obtineti acces la un astfel de serviciu tot ce trebuie sa faceti este sa va conectati la un server VPN inainte de a va conecta la site-ul Chatroulette.

Concluzia este ca nu este greu sa se treaca peste un astfel de ban, dar, pentru siguranta ar trebui sa va ascundeti IP de fiecare data ca accesati Chatroulette.