paperbus_logoPaperBus, lansat in 21 Ianuarie 2010, este o noua aplicatie pentru ascuns IP-ul care spera sa devina un concurent serios pentru Hotspot Shield, Ultrasurf, Tor, NotMyIP si alte produse gratuite similare.

PaperBus este un serviciu proxy care pe langa faptul ca are o interfata prietenoasa si este gratuit are si urmatoarele avantaje:

  • Este rapid
  • Functioneaza foarte bine pentru site-urile care folosesc AJAX si Javascript-uri
  • Functioneaza foarte bine pentru conexiunile HTTPS
  • Nu este necesara inregistrarea
  • Foarte usor de folosit

Dupa cum se mentioneaza si in Terms of Service PaperBus este produs bazat pe publicitate. Linkul se va deschide intr-un nou tab in care vei vedea un anunt publicitar la inceputul sesiunii si ulterior la fiecare 20 de minute. Pagina de anunturi arata in felul urmator:  http://www.paperb.us/support_the_sponsors.php.

Instalarea si folosirea Paper bus este extrem de simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa downloadezi fisierul de setup, sa urmezi pasii indicati dupa care vei putea naviga anonim.

paperbus_on

Functioneaza atat pentru Internet Explorer cat si pentru Firefox. Proxy-ul oferit de PaperBus este localizat in State dupa cum se vede in testul facut pe http://myiptest.com/:

paperbus_proxy

[PaperBus]