google_phone_nexus_one

In ultimele zile Internetul a fost invadat de stiri/tutoriale despre Telefonul Google (sau Nexus One). In mod normal acest telefon nu poate fi cumparat din Romania (dupa cum se vede in imaginea de mai jos), dar datorita unui tutorial publicat de Gamaze acest lucru este acum posibil. Dezavantajul e ca trebuie platite in plus taxele de transport din State pana in Romania.

google_phone_nexus_one_2

Pasii necesari pentru comanda un telefon Google Nexus One sunt urmatorii:

  1. Pentru a avea acces la procesul de comanda trebuie downloadat si instalat gratuit Hotspot Shield. Prin folosirea acestui program atunci cand accesam pagina de comanda, vom fi vazuti ca vizitatori din State. Acelasi lucru se poate obtine folosind orice serviciu VPN care iti ofera acces la un server din State. 
  2. google_phone_nexus_one_3

  3. Inscrie-te pentru o adresa de livrare din State pe MyUSABox.com. Inscrierea este gratuita dar va trebui sa platesti o taxa de 5$, suma ce iti va fi returnata la prima comanda.
  4. Inscrie-te pentru un cont Google Checkout. Daca ai deja un cont Google/ Gmail il vei putea adauga foarte usor accesand Google account settings. Vei putea folosi orice adresa de livrare si orice credit card, nu doar cea de pe de pe MyUSABox pentru care te-ai inscris anterior acestui pas.
  5. Comanda telefonul Nexus One accesand http://www.google.com/phone. Ai grija sa comanzi un telefon fara cartela la 529$+taxe. De asemenea introdu adresa de pe MyUSAbox si contul Google pentru facturare.
  6. Asteapta ca telefonul sa ajunga la adresa oferita de MyUSABox. Daca nu ai filtre anti spam foarte restrictive vei primi si o notificare pe e-mail.
  7. Logheaza-te pe MyUSABox si forwardeaza pachetul catre adresa ta personala din Romania. In mod normal transportul va dura cateva zile.

Va trebui sa platesti si cateva taxe aditionale de transport dar ar trebui sa fie rezonabile daca iti doresti sa testezi acest nou telefon facut de HTC in colaborare cu Google. Pentru cei de la Gamaze, care au scris acest tutorial, taxele de livrare in UE,  au fost de 49$ (inclusiv re-ambalarea) ajungand la un pret total de 625$ (aprox. 435€).