Proxy-urile sunt probabil cel mai simplu mod de a-ti ascunde adresa IP. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci url-ul site-ului pe care vrei sa il accesezi si sa apesi butonul Submit/Go button. Bineinteles ca sunt si dezavantaje in folosirea acestei metode dar important este ca e o solutie care functioneaza. (Argumente Pro & Contra in folosirea Web Proxy-urilor)

Mai jos am enumerat 3 site-uri unde poti gasi aceste server-uri proxy:

anonymous_proxy

Public Proxy Servers

publicproxyserversPublicProxyServers este un serviciu independent si gratuit care iti permite sa gasesti proxy-uri pentru a-ti proteja anonimitatea si pentru a evita cenzura on-line.

Site-ul este excelent deoarece monitorizeaza performanta fiecarui server gratuit din lista. Poti sorta lista dupa viteza proxy-urilor pentru a-l alege pe cel mai rapid. Vrei sa apari ca fiind dintr-o anumita tara? Sorteaza lista dupa tara!

proxyservers_bycountry

[Public Proxy Servers]

Centurian

centurian_headerCenturian este un alt site care ofera mult mai mult decat o lista de proxy-uri gratuite. Lista poate fi sortata dupa diferite criterii cum ar fi: cat de nou este in lista, tara sau script-ul folosit de furnizorul proxy-ului. Viteza poate fi vazuta intr-un mod grafic cu o bara care reprezinta o nota de la 1 la 10.

centurian_list

[Centurian]

Hide IP Proxy

hide-ip-proxyHide-IP-Proxy este un blog cu posturi despre proxy-urile web. Principalul avantaj este faptul ca te poti inscrie pentru a fi notificat ori de cate ori apare un post despre un proxy nou. De asemenea poti gasi lista proxy-urilor ordonata dupa tara sau stat (pentru US).

hide-ip-proxy2

[Hide-IP-Proxy]