CyberGhost este un serviciu VPN gratuit cu servere localizate in Germania. Acest serviciu are si o varianta mai complexa care insa este contra cost. Dar daca vrei doar sa navighezi anonim, versiunea gratuita este suficienta. Aceasta versiune, numita Basic, este limitata la 10GB/ luna. Daca ai nevoie de mai mult va trebui sa platesti 9,99Euro/luna si vei primi 40GB si 2GB spatiu de depozitare online.

cyberghost

Cum se foloseste CyberGhost

Pentru inceput va trebui sa il downloadezi si sa il instalezi. Fisierul de Setup va instala de asemenea si .NET Framework 3.0, asta in cazul in care nu il ai deja instalat.

cyberghost_setup

Urmatorul pas este sa iti creezi un cont pe CyberGhost VPN (Click pe butonul Create new account). Vei primi un cod pe mail care va trebui sa il folosesti pentru a-ti activa contul.

cyberghost_createaccount

Apoi, logheaza-te in contul tau. Vei vedea urmatorul ecran:

cyberghost_main

Daca vrei sa folosesti versiunea gratuita da click pe “Connect basic“. Va trebui sa astepti putin dupa care vei fi conectat la acest serviciu si vei primi o adresa IP din Germania. Poti verifica acest lucru vizitand siteul www.whatismyipaddress.com.

cyberghost_connected1

Pentru a inchide serviciul VPN fa click pe butonul “Close basic“.

Optiuni suplimentare

CyberGhost nu iti ofera numai o conexiune anonima ci ofera si statistici ale traficului cu privire la activitatea on-line (lunar si anual). O alta optiune este feptul ca poti selecta anumite URL-ul pentru care nu vrei sa fi anonim (Exceptions tab). In acest fel poti folosi serviciul VPN doar pentru anumite site-uri.

[CyberGhost]