Pe zi ce trece, devine tot mai greu sa iti asiguri securitatea calculatorului tau in timpul navigarii pe internet motiv pentru care apar tot felul de solutii pentru sporirea securitatii. Daca folosesti browserul Mozilla Firefox poti instala o serie de add-on-uri care nu numai ca iti maresc eficacitatea browserului dar iti si ofera un grad mai mare de securitate. Iata doar cateva din tool-urile Mozila Firefox care pot fi folosite in acest sens.

Anonymization Toolbar – Acest instrument iti va permite sa ramai anonim in timpul navigarii pe internet cu Firefox. Printr-un singur click iti poti sterge history-ul, cache-ul si cooky-urile.

BrowseAtWork – Un add-on ideal pentru a putea vedea paginile de internet blocate de filtrele anumitor companii sau scoli.

FoxTor – Acest program te va ajuta sa iti ascunzi calculatorul in spatele a diferite proxy-uri, schimbandu-ti adresa IP in timpul navigarii.

FoxyProxy – Iti ofera un control complet in configuratia proxy-urilor. Poate fi folosit pentru a naviga anonim. 

ProxySel – Un add-on care iti permite alegerea unui proxy dintr-o lista predefinita sau importarea unui proxy nou dintr-o lista externa.

SwitchProxy – Un add-on care iti permite sa comuti usor intre diferite configuratii de proxy-uri oferindu-ti astfel o navigare anonima.

Torbutton – Add-on care iti permite sa activezi si dezactivezi folosirea Tor de catre Firefox.