Cu ajutorul add-on-ul pentru Firefox, SwitchProxy, poti foarte usor monitoriza si interschimba mai multe configuratii de proxy-uri. Il poti folosi de asemenea pentru a naviga anonim si a-ti proteja calculatorul de eventuale abuzuri.

Atunci cand lucram cu mai mult de un proxy, cu totii stim cat e de enervant sa pastram o evidenta a fiecaruia, sa nu mai vorbim de cate clickuri sunt necesare pentru a le interschimba. SwitchProxy este un add-on pentru Firefox cu ajutorul caruia putem organiza si folosi mult mai usor proxy-urile cu care lucram. Cu SwitchProxy poti insera, modifica sau sterge proxy-urile cu care lucrezi pe un Master List. Cand vrei sa folosesti un anumit proxy, il alegi din lista dai click pe apply si gata.

SwitchProxy are o optiune importanta si anume faptul ca poate fi folosita o lista de proxy-uri care se schimba aleator intre ele, la anumite intervale de timp. Aceasta optiune poate fi folosita pentru a-ti proteja adresa IP si pentru a-ti proteja calculatorul de hackeri sau orice alte instrumente “indiscrete” de pe internet.

Pasii necesari pentru ascunderea adresei IP sunt urmatorii:

Pasul 1. Downloadeaza si instaleaza SwitchProxy (Update: utilizatorii de Firefox 3.0 trebuie sa downloadeze de aici)

switchproxy1

Pasul 2. Click pe butonul Add
Pasul3. Alege Anonymous din configuratia proxy-ului tasteaza dialog si click pe Next

switchproxy2

Pasul 4. In urmatoarea fereastra poti adauga proxy-uri, fie unul cate unul, fie incarcandu-le dintr-o lista de proxy-uri (poti verifica lista de proxy-uri recomandata de mine). Alege un nume pentru configuratia ta de proxy-uri (de exemplu MyProxy) si apasa Save.

switchproxy31

Pasul 5. Din toolbar alege MyProxy din lista dropdown si apasa Apply.

switchproxy4

Pasul 6. Verifica adresa ta IP pe WhatIsMyIPAddress.com sau IPLocate.info si gata.

Pasul 7. Pentru a adauga mai multe proxy-uri faci click pe Edit. Pentru a crea o noua lista de proxy-uri – click pe Add.

Pasul 8. Pentru a reveni la configuratia proxy-ului initiala selecteaza None din lista Proxy si da-i Apply.

Asta e tot!