Daca ai fost “banat” de pe un forum sau pur si simplu vrei sa iti schimbi adresa IP, poti sa aplici una din urmatoarele metode:

Important! daca ai o adresa IP statica aceste optiuni nu sunt valabile. Va trebui sa iti suni ISP-ul (Internet Service Provider) si sa-i ceri schimbarea adresei IP.

Important! Inainte de a incerca sa iti schimbi adresa IP trebuie sa iti cureti browserul de cookie-uri. Aici poti vedea cum faci asta.

1) Daca ai o conexiune dialup incearca sa folosesti un numar de acces diferit. Este foarte probabil ca astfel sa ti se schimbe adresa IP.

2) Pentru conexiunea prin cablu/DSL (fara router), du-te in meniul de Start/ Run, tasteaza cmd si apasa Enter (pentru Vista tastezi cmd direct in casuta de Search din Start). Apoi tasteaza ipconfig / release si apasa Enter dupa care tasteaza  ipconfig /renew si apasa Enter.

3) Daca #2 nu a functionat si folosesti o conexiune prin cablu/DSL (fara router) ar trebui sa incerci urmatoarele: du-te in Meniul Start/ Run, tasteaza cmd si apasa Enter (pentru Vista tastezi cmd direct in casuta de Search din Start). Apoi tasteaza ipconfig / release si apasa Enter.

Apoi click dreapta pe Local Area Connection si alege Properties. Dublu click pe Internet Protocol TCP/IP. Click Use the following ip address si introdu 123.123.123.123 pentru ip si 255.0.0.0 pentru subnet mask. Click OK, si apoi OK din nou. Du-te apoi la fereastra anterioara si in loc de Use the following ip address alege Obtain an ip address automatically.

4) Daca folosesti un router cu o conexiune pe Cablu/DSL, logheaza-te in control-panel-ul routerului tau si schimba adresa MAC prin cresterea sau descresterea ultimei cifre cu 1. Dupa ce ai facut asta deconecteaza-te si reconecteaza-te folosint interfata control panel a routerului. In acest mod ar trebui sa obti o noua adresa IP.

5) Daca niciuna dintre cele de mai sus nu a functionat deschide cmd-ul si tasteaza ipconfig /release apoi Enter dupa care logheaza-te in control panelul routerului elibereaza ip-ul si opreste routerul pentru cateva ore (de ex. peste noapte).

6) Daca nimic nu functioneaza suna sau trimite un mail ISP-ului tau si spune-le ca ai intampinat anumite probleme 🙂 cu adresa IP curenta si ca ai nevoie de una noua. Ei pot sa iti schimbe adresa IP sau sa te indrume sa faci tu asta.

7) Daca ai nevoie sa iti schimbi adresa IP frecvent (de ex. la fiecare 10 minute, sau in fiecare ora) ar trebui sa folosesti unul din soft-urile de ascundere a IP-ului ca de exemplu Invisible Browsing, IP Hider, etc. Aici gasesti o lista cu astfel de softuri pe care le recomand.