Exista multe aplicatii care pot fi folosite pentru ascunderea adresei IP, atat free cat si comerciale. Nu toate sunt utile si de calitate. De accea am alcatuit o lista cu cele mai bune 7 aplicatii gratuite pentru ascunderea adresei IP.  Acestea sunt:

  1. Hotspot Shield – este un serviciu VPN (Virtual Private Network) free care poate fi folosit a naviga pe internet ca si cum am locui in Statele Unite.
  2. Ultrasurf – aplicatie simpla care foloseste proxy-uri rapide pentru ascunderea adresei IP.
  3. GPass – aplicatie asemanaotoare cu Ultrasurf, cu diferenta ca se poate folosi foarte usor nu numai pentru browser-e ci si pentru aplicatii de chat, email, etc.
  4. Tor – foloseste o retea virtuala de tunele (proxy-uri) pentru a ascunde adresa IP.
  5. XeroBank Browser – este un browser open-source care foloseste reteaua Tor pentru ascunderea IP-ul. De fapt este o versiune de Firefox putin modificata pentru a nu desconspira adresa IP a calculatorului nostru atunci cand navigam pe internet. Un mare avantaj al acestei solutii este faptul ca poate fi rulata de pe USB.
  6. OperaTor – este un browser de tip Opera, care foloseste Tor and Privoxy si care de asemenea poate rula de pe USB.
  7. Incognito – este un aplicatie open source care are la baza Gentoo Linux, si care poate fi folosita oriunde (la scoala, la servici, in Internet Cafe, etc).